Norrtälje Segelsällskap utbildar

Under våren har Norrtälje Segelsällskap utbildat styrelsen och alla tränare. Klubben har sedan tidigare flera hjärtstartare.

Senaste utbildningen gjordes i helgen och var för de tränare som skall hålla sommarens seglarskola för alla seglingssugna barn och ungdomar.

Att anordna en HLR-kurs kräver mycket förberedelser så redan tidigt på morgonen började Jenny och Marcus att packa bilen full med dockor. En kurs för så pass många kräver många dockor så vi får åka två vändor för att få allt på plats. Men i god tid innan kursstart var allt uppställt och klart.

Tack till NSS härliga ungdomstränare!

Vi börjar med lite kaffe och teori som vi blandar med praktiska övningar på våra dockor. Vi använder alltid 1 docka per person hela passet utom när vi tränar med hjärtstartare då vi jobbar i par för att få det så verklighetstroget som möjligt.
En del av gänget som tränar på kompressioner med rätt djup och takt.
Två deltagare som tränar på att använda hjärtstartare samtidigt som HLR utförs. Alla deltagare får öva både på att klistra elektroder och på att göra HLR medan kompisen klistrar. Alla jobbar med bra övningshjärtstartare.
Ett annat par som tränar på att samarbeta kring att använda hjärtstartare samtidigt som HLR pågår.