Xarah – Håller koll på oss och er.

För att kunna rädda liv är det mycket som skall klaffa. Xarah håller koll så att vi alltid vet!

Xarah – Håller koll på oss och er!

Xarah som uttalas som Sara är ett system som håller koll på era utbildningar och även era hjärtstartare. Förutom hjärtstartare kan du lägga in livbojar, livbåtar, räddningsstegar, första hjälpenstationer och annan livräddande utrustning som du behöver ha koll på. Du behöver inte bry dig om Xarah överhuvudtaget, men kan få e-post från henne ibland som till exempel påminner dig om att titta till dina hjärtstartare.

Om du har fått ett konto till Xarah så loggar du in på denna länk: https://xarah.hlr-roslagen.se

Xarah ingår alltid till alla våra kunder som köper HLR-utbildningar, Hjärtstartare och första hjälpenstationer. Har du hittat hit och är intresserad av Xarah så läs mer på https://xarah.se.

Xarah hjälper oss att sova gott genom att hålla reda på:

  • Att dina medarbetare har uppdaterade utbildningar
  • Att dina hjärtstartare har bra batteri
  • Att dina hjärtstartare har fräscha elektroder
  • Att dina första hjälpenstationer är välfyllda

Är din organisation ansluten till IoT Open kan vi dessutom koppla upp dina hjärtstartare, första hjälpenstationer*, livbojar, livbåtar och annan utrustning oavsett modell så att du får veta om någon flyttar eller använder dem. År ni inte anslutna till IoT Open än så kan vi hjälpa till med det också.

*) Första hjälpenstationer behöver ha dörr eller lock för att det skall fungera bra.

Kontroll av hjärtstartare i Spillersboda

Följ med ut till Spillersboda utanför Norrtälje och titta till deras hjärtstartare. Som vanligt rapporterar vi också in den i Xarah.

I filmen får vi på bara en dryg minut följa med Marcus och se hur det går till.

Självkontroll hos Norrtälje Segelsällskap

Här besöker vi Norrtälje Segelsällskap och ser hur de använder Xarah för att rapportera sin hjärtstartare. Genom att lägga in den rutinen i hamnvaktens arbete sköter den sig helt själv. Efter att ha varit i bruk ett år har det visat sig fungera väldigt bra.